Naravna tradicija, način in modrost.

Švicarska kakovost od leta 1930

Naša zgodba se začne v Walzenhausnu, majhnem mestecu v švicarskem kantonu Appenzell. Tu v 30. letih prejšnjega stoletja Ulrich Jüstrich tovarno za proizvodnjo krtač preoblikuje v podjetje, ki se bo v prihodnosti razvilo v vodilno mednarodno podjetje na področju ustvarjanja kozmetičnih izdelkov na osnovi eteričnih olj in rastlinskih izvlečkov. Tri generacije so zbrale bogastvo njegove dediščine, pri tem pa ostale zveste viziji svojega ustanovitelja.

1923

Ulrich Jüstrich je malo večji fant, ko zapusti rodno Švico in se izseli v Argentino, kjer se posveča prodaji krtač od vrat do vrat. Njegov briljanten in privlačen način je še dandanes tudi naš: prijaznost in pozornost do ljudi, velika ljubezen do izdelkov.

1930

Ulrich Jüstrich se vrne v Švico, da bi prevzel dejavnost svojega očeta. Na mestu, kjer je nekoč stal laboratorij vezenin, postavi prvi temelj podjetja, s tem pa ustvari številna delovna mesta za svoje rojake.

1932

V nekaj letih Ulrich Jüstrich družinsko podjetje preoblikuje v duhu novega in daljnosežnega projekta: ponujati izdelke izvrstne kakovosti za dobro počutje ljudi in nego doma preko sistema direktne prodaje. Tako luč sveta ugledajo prve krtače, proizvedene v podjetju Just v Walzenhausnu.

1937

Za prodajo izdelkov Just v Švici skrbi preko 100 svetovalcev: podjetje jim nudi možnost izobraževanja in vedno učinkovitejša orodja za podporo in produktivnejše delo.

1940

V začetku 40. let pride do temeljne strateške revolucije: Robert Gély, kemik, ki ljubi naravo in dobro pozna rastlinstvo švicarskih planin, začne za Just razvijati prve kozmetične izdelke.

1941

Po številnih raziskavah se končno začne proizvodnja prvih izdelkov za kopeli, nego las in nog. Njihov takratni način oblikovanja sestav je še danes naš navdih: visoka koncentracija aktivnih sestavin, najboljša kombinacija in najučinkovitejša tehnološka oblika kozmetičnih izdelkov.

1948

Svetovalcev je sedaj že 200, njihovo delo pa iz dneva v dan uspešnejše. Pri tem jih spremlja naš prvi slogan »Kar Just prinaša, je dobro«, ki je za kar nekaj časa postal prava blagovna znamka podjetja!

1960

Z Ernstom in Hansruedijem Jüstrichom v družinsko podjetje vstopi druga generacija.

1965

Proizvodnja v Walzenhausnu se še dodatno razširi.

1966

Inovativne sestave in natančna proizvodnja vodijo rast podjetja v prihodnjih letih. Uspehu v Švici sledi Nemčija z odprtjem specifične organizacije za prodajo na območju svoje dežele.

1980

Just praznuje 50 let in prav s to pomembno obletnico se začne desetletje rasti, ki podjetje ponese na različne celine.

1989

Ustanovi se podjetje Suisse Just America, ki je pripravljeno na osvojitev raznolikega in obetajočega trga: v nekaj letih prodre v Argentino, Čile, Kolumbijo, Kostariko, Ekvador, Panamo, Peru, Mehiko, Urugvaj, Venezuelo in Združene države Amerike.

1995

V Argentini odprejo sodoben proizvodni objekt, ki z izdelki oskrbuje obsežen južnoameriški trg.

1996

Blagovna znamka Just pride v Slovenijo in v naslednjem letu na Madžarsko.

2002

Vodenju družinskega podjetja se pridruži tretja generacija družine Jüstrich z Marcelom in Hansuelijem Jüstrichom.

2005

Preko mreže približno 60.000 svetovalk in svetovalcev se izdelki Just širijo po vsem svetu in dosegajo tudi afriške in japonske trge.

2013

S sedeža naše proizvodnje v Švici izdelki dnevno potujejo v preko 30 držav sveta in s pomočjo navdušenja polnih svetovalk in svetovalcev vstopajo v domove milijonov družin.

Iz sedeža podjetja v Novi Gorici potujejo izdelki po celi Sloveniji v domove številnih uporabnikov potom naših svetovalk, ki z dneva v dan ohranjajo obljubo o dobrem počutju in le to prenašajo na vas uporabnike.

2016

V septembru 2016 je podjetje Natural Just praznovalo 20. obletnico, vsa ta leta pa je ohranjalo zvestobo in tradicijo.

Kontakti

Zahtevajte kontakt za informacije

Prijavite se na E-novice

Z oddajo zahtevka dajem soglasje za obdelavo mojih osebnih podatkov, za namen pošiljanja novic (newsletter) na e-mail, skladno z Obvestilom o varovanju podatkov. Preberite Obvestilo o varovanju podatkov.