Naravna tradicija, način in modrost.

Seznam novoletnih zaobljub: radost ali skrb?

Nekateri občutijo olajšanje ...

... drugi kanček obžalovanja, tisti najbolj srečni pa hvaležnost na eni in nov zagon na drugi strani: obesiti na steno koledar 2022, s čimer »preženemo« sedaj že v preteklost pospravljeno leto 2021, je dejanje, ki nas težko pusti ravnodušne. Januarska stran nas pozdravlja s svojimi praznimi okvirčki, ki jih bomo dan za dnem pridno polnili z majhnimi in velikimi opravki in dogodki. Med njimi je seveda večna klasika: seznam novoletnih zaobljub. In kaj vsebuje »seznam opravil« Slovenk in Slovencev?

Glede na raziskavo v mesecu decembru 2021 ...

... ki je na voljo na spletni strani mednarodnega časopisa za psihologijo, na »seznamu novoletnih zaobljub« prevladuje želja po zmanjšanju stresa, ki ji sledi pozornost do boljšega in liniji bolj prijaznega načina prehranjevanja, na tretji stopnički pa je želja po ponovnem odkrivanju vrednot, za katere se nam v teh časih zdi, da jih sploh ni in jih pogrešamo: čas zase, za ljubezen, za prijateljstvo. Podatke potrjuje tudi populacija nad 40. letom, katerim je namenjena podobna raziskava: skoraj polovica vprašanih svoje novoletne zaobljube namreč usmerja v področje duševnosti in razpoloženja in si namerava prizadevati k zmanjšanju tesnobe in stresa.  

Cilj ...

... ki nedvomno predstavlja velik izziv: če pogledamo pretekle izkušnje, velika večina vprašanih priznava običajen neuspeh januarskih novoletnih zaobljub, saj jih uničujejo ovire, ki nam jih postavlja vsakdan in zaradi katerih je težko »stopiti iz začaranega kroga« vsakodnevne mrzlice. Kako torej uskladiti potrebo po vedrini z neizogibnimi vsakodnevnimi obveznostmi? Prvi korak je pristop: bolj kot ga ohranjamo lahkotnega in pozitivnega, bolj bo ta lahko prispeval k novi limfi katerega koli projekta. Seznam novoletnih zaobljub mora predstavljati užitek, ne pa še eno dolžnost, ki povzroča tesnobo. Kako bi lahko bili manj pod stresom, če že ta cilj sam predstavlja vir stresa? Poglejmo ga z novimi očmi: kot priložnost, da se v prihodnost zazremo z več energije, želje po sprejemanju sprememb.  

Odlična izhodiščna točka ...

... za »seznam opravil« v letu 2022 je začeti pri tistem, s čimer se počutimo dobro: usmerimo se v najbolj všečne interese, strasti in trenutke, da bi povečali njihovo pojavnost v svojem vsakdanu. Toda pozor: to ne pomeni, da si naložimo dodatne obveznosti, saj s tem lahko povzročimo »mrzlični krog«, ki ni niti malo blagodejen! To pomeni, da preprosto ovrednotimo aktivnosti, za katere vemo, da nam podarjajo tako želeno vedrino, in se torej trudimo, iz tega oblikovati svoj življenjski slog.   

Pri tem lahko Just ...

... predstavlja dragocenega zaveznika. Kozmetični izdelki Just prinašajo zaščito, dobro počutje in lepoto za nas in tiste, ki jih imamo radi, s tem pa so odličen temelj, na katerem lahko gradimo številne nove projekte! Poleg tega so med izdelki nekateri posebej priporočljivi za spodbujanje občutkov vedrine in umirjenosti zaradi vsebnosti izbora naravnih sestavin, poznanih po tem, da pomirjajo in povrnejo ravnovesje. Učinkovite rešitve, ki vam jih svetovalci Just znajo vedno predstaviti na najboljši način: prav zato je lahko predstavitev Just ena glavnih zvezd na seznamu novoletnih zaobljub za leto 2022, saj združuje zadovoljstvo ob skrbi za osebno in družinsko dobro počutje z veseljem ob srečanju, na katerem se lahko sprostimo in zabavamo v družbi.

Srečno novo leto z Justom!

Kontakti

Zahtevajte kontakt za informacije

Prijavite se na E-novice

Z oddajo zahtevka dajem soglasje za obdelavo mojih osebnih podatkov, za namen pošiljanja novic (newsletter) na e-mail, skladno z Obvestilom o varovanju podatkov. Preberite Obvestilo o varovanju podatkov.